środa, 1 sierpnia 2012

Schab w galarecie


Schab w galarecie

schab b/k -1 kg

żelatyna -1 łyżka

kolendra

sól

pieprz

cytryna -1 szt

sok jabłkowy -0,5 l



PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć, natrzeć kolendrą, solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Schab przełożyć do formy,piec 1,20  godz w 180 stop. Następnie ostudzony schab pokroić w plastry, sok jabłkowy zagotować, wymieszać ze spęczniałą żelatyną, ostudzić. Cytrynę wyszorować, opłukać, pokroić w plastry Plastry schabu na przemian z cytryną ułożyć na półmisku, udekorować według swojego uznania. Mięso zalać galaretką, schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)