środa, 8 stycznia 2014

Babeczki ze śmietaną i kwiatkami

Pyszne babeczki na każdą okazję

Babeczki ze śmietaną i kwiatkami






SKŁADNIKI:
CIASTO
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 0,5 szkl
mąka ziemniaczana -2 łyżki
jajka -4 szt
cukru - 0,5 szkl
2 łyzki wody
KREM
200 g śmietany kremówki, 36%
cukier puder -2 łyżki
DODATKOWO
srebrne perełki cukrowe
kwiatuszki

 PRZYGOTOWANIE:
CIASTO
Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z wodą, dodać do ubitej piany, wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wkręcić do masy żółtkowej. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Piec .20 minut w 180 stop. Krem Mocno schłodzoną kremówkę, ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wystudzone babeczki ozdobić kremem śmietanowym, udekorować różowymi kwiatuszkami i srebrnymi perełkami



2 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)