niedziela, 5 stycznia 2014

Skrzydełka faszerowane

 Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne

Skrzydełka faszerowane







SKŁADNIKI:

skrzydełka z kurczaka - 8szt
mięso mielone - 250 g
szczypiorek - 1 pęczek
cebula - 1 szt
sól i pieprz
jajko - 1 szt
przyprawa do kurczaka - 0,5  opak
tłuszcz

PRZYGOTOWANIE:
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Usunąć kości ze skrzydełek.
W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
FARSZ
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
Koniec skrzydełekn należy  spiąć wykałaczką.
Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą.
Piec około 1 godz. w 175 stop

1 komentarz :

  1. Ciekawy przepis. Trafia u mnie do ulubionych i do wypróbowania w nadchodzącym roku :).

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)