czwartek, 27 listopada 2014

Roladki rybne z warzywami na patelnię

Roladki rybne z warzywami z patelni, czemu nie, są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie.
Warzywka otrzymane od Firmy IGLOTEX  za które bardzo dziękuję.


Roladki rybne z warzywami na patelnię 










SKŁADNIKI:
warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX)
filety rybne panga - 5 szt
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. 
Rybę oprószyć solą i pieprzem.
 Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić. 
Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami. 
Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. 
Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła. 
Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami.

6 komentarzy :

  1. Bardzo fajny pomysł. Ładnie się prezentują po przekrojeniu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale ciekawy pomysł, zazwyczaj takie roladki robiłam z kurczakiem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też Justynko robiłam z kurczakiem, ale teraz spróbowałam z rybą :)

      Usuń
  3. Bardzo ciekawe roladki :-) muszą być pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Danusiu, takie roladki to ja lubię, zawsze zasmakuja smakiem

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)