piątek, 24 kwietnia 2015

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta. 


Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 









Składniki:
Farsz
skrzydełka z kurczaka - 4 szt
papryka czerwona - 8 słupków
ogórki korniszony - 8 słupków
ser żółty - 8 słupków
przyprawa do kurczaka
tłuszcz do smażenia
Ciasto naleśnikowe:
jajko - 1 szt
mąka - 50 g
woda - 40 ml
mleko - 50 ml
sól- szczypta
papryka ostra- szczypta
Sposób przygotowania:
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. 
Usunąć kości ze skrzydełek. 
W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. 
Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem. 
Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.
Ciasto naleśnikowe: 
Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować. 
Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
 Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.


7 komentarzy :

  1. Brzmią kusząco. Kochana wpraszam się na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe Danusiu, jeszcze takich nie miałam okazji jeść :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Więc zapraszam do siebie na skrzydełka :)

      Usuń
  3. Bardzo apetyczne te skrzydełka! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pyszny obiadek miałaś, super danie

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na nadziewane skrzydełka :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)