sobota, 23 stycznia 2016

Jajka faszerowane polędwicą z łososia

Smaczne na każdą imprezkę i na święta. 
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, po dodaniu sosu tatarskiego i czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.



                                           Jajka faszerowane polędwicą z łososia







Składniki :
polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy GRAAL
jajka - 5 szt
czosnek - 1 ząbek
sos tatarski gotowy - 1 łyżka
sól i pieprz
Dodatkowo :
pomidorki koktajlowe
natka pietruszki
szczypiorek
Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek.
Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski, dodać przeciśnięte przez praskę żółtka i jedno białko .
Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach.
Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami.
Smacznego !

4 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)