czwartek, 7 kwietnia 2016

Testowanie stolnicy silikonowej oraz silikonowego wałka

Testowanie stolnicy silikonowej Smart Cook 
Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką silikonowej stolnicy.
Zawsze chciałam mieć taką stolnicę, bo ta moja stara drewniana stolnica jest ciężka i zajmuje dużo miejsca.
Jak już wiem stolnica z silikonu jest dużo praktyczniejsza.
A tą stolnicę otrzymałam ze sklepu przyjemnegotowanie.pl, za co ślicznie dziękuję



Ciasto na pierogi ,  przygotowałam na silikonowj stolnicy  ze sklepu :przyjemnegotowanie.pl


Zalety silikonowej stolnicy:
-duże, wygodne rozmiary - 50 cm x 40 cm
-miarka do odmierzania równych porcji, oraz do robienia pizzy o określonej średnicy;
-ciasto nie przywiera nawet bez użycia mąki;
-materiał trwały, nie gnijący, szybkoschnący;

Moja opinia :
Ta stolnica jest lekka jak piórko, dobrze przylega do blatu i nie przesuwa się.
Duży plus jest też , że taka stolnica nie zajmuje dużo miejsca.
Gdy robiłam ciasto na drewnianej stolnicy  musiałam,  podsypywać  mąką, bo się kleiło , teraz już nie muszę tego robić,  ponieważ dzięki właściwościom silikonu  ciasto do niej nie przywiera.
Taką stolnicę  bardzo łatwo jest utrzymać  w czystości .Wystarczy umyć ją pod ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, zwinąć w rulon i schować do szafki.
Stolnica jest wykonana z mocnego silikonu, jednak zaleca się używanie przy niej plastikowego noża.
Z czystym sumieniem polecam stolnicę silikonową, którą można używać do robienia pizzy, ciasteczek, ciast, pierogów i wiele innych smakołyków.
Mam nadzieję że w mojej kuchni, będzie służyć mi jak najdłużej.
Taką stolnicę  możecie już dziś zakupić na stronie sklepu przyjemnegotowanie.pl


                                                                    Testowanie :
                                                Silikonowy wałek do ciasta zielony 





Mój drewniany wałek do ciasta, zastąpiłam silikonowym lekkim i o ładnym kolorze,  nowym gadżetem kuchennym, który otrzymałam ze sklepu przyjemnegotowanie.pl.
Praca w kuchni z takim wałkiem, stanie się lekka i przyjemna i pozwoli na szybkie przygotowanie ciasta.
Polecam nowy wałek silikonowy,  który sprawia, że ciasto się nie klei i łatwo się wałkuję.
Ja rozwałkowałam ciasto na pierogi, bez potrzeby podsypywania mąki.


Po użyciu wałka, nie trzeba go skrobać , jak przy drewnianych, tylko opłukać ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i schować do szafki.

Główne zalety wałka do ciasta:
-powłoka silikonowa w kolorze soczystego kiwi, idealna do nowoczesnych kuchni
-doskonale wyważony
-posiada obrotową powierzchnię do łatwiejszego wałkowania
-silikon nie ściera się, jest odporny na wysokie temperatury
-jest uniwersalny i stanowi element wystroju wnętrza kuchni
-wymiary: długość 40 cm, średnica 5,5cm

Do przygotowania pierogów z serem , polanych śmietanką z cukrem i posypanych cynamonem z rodzynkami , użyłam stolnicy silikonowej przyjemnegotowanie.pl i wałka silikonowego ze strony sklepu : przyjemnegotowanie.pl



8 komentarzy :

  1. Oo super bo właśnie zastanawiam się nad zakupem takiej stolnicy zwłaszcza, że w nowym mieszkanku w kuchni mało miejsca na stolnicę drewniana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow Świetna jest ta silikonowa stolnica, muszę przyznać ze nie widziałam jeszcze takiej. Bardzo mi się podoba i jest z pewnością bardzo praktyczna i wygodna w utrzymaniu.Wałek z pewnością jest również świetnym elementem wyposażenia kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  3. Z takimi produktami gotowanie jest na pewno duzo przyjemiejsze

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie pomoce w kuchni są bardzo przydatne, też mam silikonową stolnicę :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie stolnice silikonowe. Ułatwiają pracę, a dodatkowo bardzo łatwo się myje. Nawet duży rozmiar przechowuje się bez problemu. :) Takiego wałka jeszcze nie próbowałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawa stolnica , lekka i łatwa do schowania.

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)