czwartek, 23 lutego 2017

Deser ryżowo - pomarańczowy


Warto przygotować taki deser na urodziny czy inne okazje.
Smakuje rewelacyjnie.
Przepis na ten deser znalazłam w internecie na zagranicznej stronie . 

                                                      Deser ryżowo - pomarańczowy












Składniki :
ryż - 200 g
cukier - 7 łyżeczek
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
imbir- szczypta
cynamon - 0,5 łyżeczki
woda - 600 ml
goździki - 12 sztuk
sok pomarańczowy Hortex - 3 małe szkl
Przygotowanie:
Do rondla wlać wodę, dodać przyprawy i oba cukry, zagotować.
Następnie wsypać ryż, mieszając na wolnym ogniu ugotować do miękkości.
Usunąć z ugotowanego ryżu, goździki.
Ryż przełożyć do wysokiego naczynia, zblendować, następnie dodawać po szklance soku, zblendować.
Przelać deser do pucharków, posypać szczyptą cynamonu, odstawić na 25 minut do lodówki







Mój dzień z Hortex

3 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)