czwartek, 14 grudnia 2017

Kotleciki drobiowe na patyku

                                                      Kotleciki drobiowe na patyku








Przepis bierze udział w konkursie ;) 



#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen



Kotleciki w sam raz na raz, szybkie , smaczne i bardzo ładnie podane.
Podawać można z różnymi sosami, ja podałam z keczupem.
Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno.

Składniki 
filet drobiowy - 500 g
cebula - 1 szt
sól i pieprz
bułka kajzerka - 1 szt
tłuszcz do smażenia
bułka tarta do panierki
keczup łagodny Kotlin do podania.
Przygotowanie:
Filety zmielić w maszynce.
Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć.
Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami.
Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu.
Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu.
Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem.





I LOVE KETCHUP

4 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)