środa, 12 grudnia 2018

Schab w galarecie

                                                               Schab w galarecie



                                               „Espumisan Max to wyrób medyczny CE”. 
Pyszny schab w galarecie na różne okazję, w sam raz lub święta.
Taki schab można podawać z sosem chrzanowym.
Składniki:
schab pieczony - 1 kg
Galareta :
 1/2 l wywaru z warzyw
żelatyna na 0,5 l wywaru
Dekoracja :
marchewka gotowana
papryka konserwowa
groszek konserwowy
kukurydza konserwowa
natka pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie :
Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.
Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, osączyć.
Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki  półmiska  kukurydzą, groszkiem i papryką.
Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na półmisku, udekorować marchewką i natką pietruszki,  zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 

Świąteczne tradycje

3 komentarze :

  1. Pysznie się ten schabik prezentuje :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację Danusiu, taki schab doskonale pasuje na świąteczny stół. Pięknie si prezentuje i smakuje wybornie :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)