Śledzie z kapustą i grzybami
SKŁADNIKI:
5 płatów śledzia z oleju
kapusta kwaszona -400 g
grzyby suszone -8 szt
cebula -2 szt
listek laurowy -2 szt
wegeta
olej rzepakowy
pieprz w ziarnkach
PRZYGOTOWANIE:
Płaty śledziowe pokroić na kawałki.
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
Grzyby dobrze wymoczone,dodać do rondla,podlać olejem.
Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą, listkiem i pieprzem.
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zrumienić na tłuszczu, dodać do kapusty.
Doprawić do smaku, ostudzić.
Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami, odstawić na noc w chłodne miejsce.
Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami, udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
Grzyby dobrze wymoczone,dodać do rondla,podlać olejem.
Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą, listkiem i pieprzem.
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zrumienić na tłuszczu, dodać do kapusty.
Doprawić do smaku, ostudzić.
Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami, odstawić na noc w chłodne miejsce.
Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami, udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)