Polityka prywatności

sobota, 20 października 2012

Moje śledzie z kapustą i grzybami

Moje śledzie z kapustą i grzybami


Śledzie z kapustą i grzybami





SKŁADNIKI:

5 płatów śledzia z oleju
kapusta kwaszona -400 g
grzyby suszone -8 szt
cebula -2 szt
listek laurowy -2 szt
wegeta
olej rzepakowy
pieprz w ziarnkach

PRZYGOTOWANIE:
Płaty śledziowe pokroić na kawałki. 
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla. 
Grzyby dobrze wymoczone,dodać do rondla,podlać olejem. 
Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą, listkiem i pieprzem. 
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zrumienić na tłuszczu, dodać do kapusty. 
Doprawić do smaku, ostudzić. 
Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami, odstawić na noc w chłodne miejsce. 
Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami, udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)