Polityka prywatności

niedziela, 3 marca 2013

Pieczeń rzymska

Smakuje dobrze na gorąco jak i na zimno

Pieczeń rzymska
SKŁADNIKI:

2 kg mięsa mielonego
3 jajka
1 cebula
2 kajzerki
sól i pieprz
tłuszcz
papryka ostra
zioła prowansalskie
1/2 słoika papryki kolorowej konserwowej
3 duże pieczarki.

PRZYGOTOWANIE:






Kilka pasków papryki konserwowej,wyjąć ze słoika,osączyć. Pieczarki opłukać,osączyć,pokroić w grubsze plasterki. Bułki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wyłożyć do miski,dodać odciśniętą bułkę,jajka, cebulę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Długą podłużną formę jak na metrowca,wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką. Do blaszki wyłożyć połowę masy mięsnej, na masie ułożyć paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryć drugą połową masy mięsnej,oprószyć papryką ostrą,posypać ziołami prowansalskimi. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.piec około 60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)