Kotlety mielone z serem
SKŁADNIKI:
400 g wołowina bez kości,
200 g bułka czerstwa,
600 g Wieprzowina -łopatka,
2 szt jaja,
100 g bułka tarta,
100 g cebula,
100 g ser żółty starty,
smalec do smażenia,
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu. Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
każdy kotlet mielony przyprawia mnie o ślinotok. To jest wspaniałe danie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda