Piankowiec z galaretką
Składniki:
galaretka - truskawkowa - 1 opak
galaretka - cytrynowa - 1 opak
galaretka agrestowa -3 opak
mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka
PRZYGOTOWANIE:
Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować. Wylać pierwszą część do tortownicy, odstawić do lodówki do stężenia. Drugą warstwę przygotować z galaretką truskawkową i ostatnia warstwa z galaretką cytrynową. Wierzch pianki zalać galaretką agrestową, odstawić do całkowitego stężenia
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńA jedna puszka to ile ml ? Bo są różne wielkości puszek. Ja mam taka mała, ale są tez 200ml....?!
OdpowiedzUsuńPoza tym, czy uda sie taki piankowiec z mlekiem slodzonym, bo taki mam już w domu. Dlaczego trzeba robić z nieslodzonym?
500 g, teraz u nas już nie ma puszek,mleko jest w kartonikach :)
UsuńZ mlekiem słodzonym nie :)