Moje najsmaczniejsze danie w sezonie truskawkowym. Danie jest na zimno i na pewno każdy się na nie skusi.
Makaron z musem truskawkowym
SKŁADNIKI:
makaron rurki - 500 g
truskawki - 650 g
cukier
sól
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente. Odcedzić, przelać zimną wodą. Truskawki umyć, usunąć szypułki, osączyć, zmiksować blenderem. Do zmiksowanych truskawek dodać cukier, dokładnie wymieszać. Wykładać makaron na talerze, polać makaron musem truskawkowym.
Udekorować.
Uwielbiam makaron z truskawkami! Jeszcze z dodatkiem twarożku albo śmietany, niebo w gębie <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :) :
teenkitchen-blog.blogspot.com
Dziękuję i zaglądam do Ciebie:)
Usuń