Pączusie z serka homogenizowanego
jajka - 2 szt
mąka - 250 g
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
serek homogenizowany - 300 g
sól - szczypta
Dodatkowo:
tłuszcz do smażenia
krem balsamiczny o smaku malinowym
cukier puder do obtoczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Następnie wybić jajka i dodać pozostałe składniki.
Zmiksować mikserem na wolnych obrotach na jednolitą masę.
Do szerokiego garnka wlać tłuszcz rozgrzać.
Nabierać łyżeczką ciasto i kłaść na tłuszcz.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Pączki wykładać na ręcznik papierowy do osączenia z nadmiaru tłuszczu.
Połowę pączków posypujemy cukrem pudrem resztę polać kremem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)