Polityka prywatności

środa, 1 sierpnia 2012

Młoda kapusta


Młoda kapusta

kapusta biała -1 główka

kości wieprzowe -200 g

listek laurowy -1 szt

koncentrat pomidorowy -1,5 łyżki

sól i pieprz

kiełbasa cienka -1 pętko

ziele angielskie -2 ziarna

koper -0,5 pęczka

szczypiorek -0,5 pęczka

wegeta.

cebula -1 szt

tłuszcz


PRZYGOTOWANIE:
Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)