Młoda kapusta
kapusta biała -1 główka
kości wieprzowe -200 g
listek laurowy -1 szt
koncentrat pomidorowy -1,5 łyżki
sól i pieprz
kiełbasa cienka -1 pętko
ziele angielskie -2 ziarna
koper -0,5 pęczka
szczypiorek -0,5 pęczka
wegeta.
cebula -1 szt
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)