Piegowate babeczki
SKŁADNIKI:
- jajka -4 szt
- mąka -22 dag
- cukier -15 dag
- margaryna -22 dag
- proszek do pieczenia -1 łyżeczka
- gorzka czekolada
- soda -0,5 łyżeczki
- LUKIER
- sok z 1 cytryny,
- cukier puder
- PRZYGOTOWANIE:Margarynę pokroić na kawałki,włożyć do miski,dodać cukier utrzeć na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)