SKŁADNIKI:
filety drobiowe -1 podwójne
szynka -4 plastry
ser żółty -4 plastry
papryka czerwona -4 słupki
papryka żółta -4 słupki
sól i pieprz
jajko -2 szt
mąka
bułka tarta
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Filety z kurczaka umyć, osuszyć przeciąć na pół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki kolorowej. Zwinąć roladki, obtoczyć dobrze w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)