Naleśnikowy cordon bleu
mąka -2 szkl
sól
olej -1/2 łyżki
tłuszcz do smażenia
FARSZ
ser żółty -7 plastrów
szynka -7 plastrów
polędwica sopocka -7 plastrów
papryka czerwona -0,5 szt
papryka żółta -0,5 szt
keczup do dekoracji
pietruszka do dekoracji.
majonez -7 łyżeczek
sól i pieprz
Panierka:
jajka -2 szt
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko.
Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się.
Ciasto odstawić na kilka minut.
Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu.
Z tego ciasta wychodzi 7 porcji.
Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu, położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej.
Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki.
Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem.
Panierujemy w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze z 5 minut.
Naleśnikowe cordon bleu wyjmować na talerze, udekorować kleksami keczupu i natką.
Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się.
Ciasto odstawić na kilka minut.
Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu.
Z tego ciasta wychodzi 7 porcji.
Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu, położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej.
Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki.
Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem.
Panierujemy w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze z 5 minut.
Naleśnikowe cordon bleu wyjmować na talerze, udekorować kleksami keczupu i natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)