Szybkie i proste w wykonaniu i bardzo smaczne
Placuszki drobiowe
filet drobiowy z kurczaka- 1 podwójny
mąka pszenna - 2 łyżki
jajka - 2 szt
majonez 2 łyżki czubate
sól i pieprz
wegeta
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Następnie do mięsa dodać majonez, mąkę, żółtka, wegetę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy mięsnej, delikatnie wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz, łyżką kłaść porcje ciasta.
Smażyć placuszki w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)