Chleb Wigilijny
3 ogórki kwaszone
3 jajka
masło -3 łyżki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo.
Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach.
Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Z chleba odciąć piętki, wydrążyć miąższ ze środka.
Jajka wymieszać z ogórkami, masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową masą nadziać chlebek, dołączyć piętki, zawinąć chleb w folię.
Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach.
Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Z chleba odciąć piętki, wydrążyć miąższ ze środka.
Jajka wymieszać z ogórkami, masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową masą nadziać chlebek, dołączyć piętki, zawinąć chleb w folię.
Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)