Kotlety mielone z marchewką
SKŁADNIKI:
1 bułka kajzerka
400 g mięso mielone
1 jajko
1 cebula
sól i pieprz
tłuszcz
2 szt marchewka gotowana z rosołu
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać,cienko posiekać. Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie,odcisnąć ,dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko,dodać cebulę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Marchewkę osączyć z rosołu pokroić na kawałki. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki,lekko spłaszczyć,na środek mięsa kłaść po kawałku marchewki,dobrze skleić kotleta,smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)