Polityka prywatności

niedziela, 12 maja 2013

Zielony przekładaniec


Zielony przekładaniec






Lista składników
Biszkopt
jajka 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa
sok pysio - 3 szkl
budyń śmietankowy 3 szt
Dodatkowo
śmietana 18 % 2 kubeczki
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
delicje 2 paczki


Jak zrobić?

Biszkopt 
ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop. C 20 minut. 
Masa 
budynie rozpuścić w 1,5 szkl soku, pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)