Polityka prywatności

piątek, 6 września 2013

Bigosik z parówek i pieczarek

Prosty i szybki sposób na obiad

Bigosik z parówek i pieczarek











SKŁADNIKI:
pieczarki - 0,5 kg
parówki cienkie - 0,5 kg
cebula - 2 szt
koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek najmniejszy
papryka ostra mielona - 0,5 łyżeczki
sól i pieprz
woda -0,5 szkl
wegeta
tłuszcz
listek laurowy
listki bazylii do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Pieczarki umyć , osączyć, pokroić na plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę podsmażyć. W rondlu zagotować wodę, dodać przesmażoną cebulę. Na pozostałym tłuszczu z cebuli podsmażyć pieczarki, przełożyć razem z parówkami do rondla. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusić kilka minut. Udekorować listkami bazylii. Jakby było za rzadkie, można zaciągnąć mąką. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)