Szybkie i łatwe w przygotowaniu
SKŁADNIKI:
pieczarki -7 dużych sztuk
jajka -8 szt
cebula - 1 szt
sól i pieprz
majonez - 3 łyżki
masło
szczypiorek - 0,5 pęczka
DEKORACJA
sałata
natka pietruszki
papryka
rzodkiewka
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka.
Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie.
Następnie udusić cebulę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do pieczarek.
Wyjęte żółtka rozgnieść widelcem, dodać do pieczarek, razem z majonezem, wymieszać.
Takim farszem napełniać połówki jajek, kłaść jajka na sałacie, ułożonej na talerzu, udekorować.
Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń