Penne z kurczakiem
Konkurs z Kuchnia fusion
SKŁADNIKI:
makaron penne- 500 g
pierś z kurczaka podwójna - 1 szt
serki topione kremowe - 2 opak
brokuły - 2 szt małe
ser żółty - 250 g
sól i pieprz
przyprawa do kurczaka
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, obsypać dobrze przyprawą do kurczaka, usmażyć na tłuszczu. Brokuły ugotować w osolonej wodzie , podzielić na różyczki. Do większego garnka, przełożyć makaron, brokuły i pierś z kurczaka, delikatnie wymieszać, poddusić na wolnym ogniu. Następnie dodać serek topiony pokrojony na kawałki wymieszać, razem poddusić do rozpuszczenia się serków. Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać serem potrawę, dusić do rozpuszczenia się sera. Podawać na gorąco.
Bardzo smakowity pomysł na danie z makaronem :-) smakowicie wygląda. Muszę takie zrobić :-)
OdpowiedzUsuń