Najlepszy i najsmaczniejszy domowej roboty likier o nazwie Ajerkoniak
Ajerkoniak
SKŁADNIKI:
żółtka 6 szt
cukier 250 g
cukier waniliowy 1 torebka mała
mleko skondensowane 0,5 puszki
spirytus-0,5 szkl
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka, cukier, mleko skondensowane, cukier waniliowy zmiksować.
Nie przerywając miksowania dodawać po trochu spirytus.
Można pić następnego dnia, ale czym dłużej stoi tym jest lepszy
domowy najlepszy:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam...kiedyś go robiła moja babcia, tera robie sama, pycha
OdpowiedzUsuńŚwietny, delikatny
OdpowiedzUsuńCo znaczy pół puszki? Mieszkam za granicą i tutaj puszka waży 397g.
OdpowiedzUsuńMleko skondensowane niesłodzone 250 g
Usuń