Pyszna suróweczka do obiadu
Surówka z kapusty pekińskiej
SKŁADNIKI:
kapusta pekińska 1/2 główki
jabłka 2 szt
marchewka -1 szt
por -1 szt
sól
pieprz
majonez
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę drobno poszatkować.
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce.
Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka.
Wszystkie składniki surówki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uwielbiam takie suróweczki, są pyszne i zdrowe :-)
OdpowiedzUsuńTakie surówki są najlepsze.
OdpowiedzUsuńTakie surówki są najlepsze.
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJĘ i czekam na więcej : )
OdpowiedzUsuńBardzo proszę :)
UsuńPozdrawiam