Polityka prywatności

czwartek, 30 października 2014

Cappuccino z ajerkoniakiem

W moim domu uwielbiają takie ciasta


Cappuccino z ajerkoniakiem







  SKŁADNIKI:
BISZKOPT
jajka-6 szt
mąka -1 szkl
cukier-1 szkl
proszek do pieczenia -1 łyżeczka
KREM
śmietana kremówka Puratos-2 szkl
kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek
PONCZ
ajerkoniak -5 łyżek
DEKORACJA
posypka czekoladowa
PRZYGOTOWANIE:
BISZKOPT 
Białka oddzielić od żółtek. 
Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier. 
Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
 Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm.
 Piec w 180 stop. przez ok.25 minut. 
KREM
 Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. 
Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować. 
Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, wyłożyć krem na ciasto , posypać posypką czekoladową.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam ajerkoniak :-) robię go sama w domu :-) oj spróbowałabym tego ciacha chociaż kawałeczek :-) buziole :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, i ja bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda pysznie i jeszcze ten ajerkoniak:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm... to dopiero musi być pychotka !!

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)