Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Składniki:
Farsz
skrzydełka z kurczaka - 4 szt
papryka czerwona - 8 słupków
ogórki korniszony - 8 słupków
ser żółty - 8 słupków
przyprawa do kurczaka
tłuszcz do smażenia
Ciasto naleśnikowe:
jajko - 1 szt
mąka - 50 g
woda - 40 ml
mleko - 50 ml
sól- szczypta
papryka ostra- szczypta
Sposób przygotowania:
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Usunąć kości ze skrzydełek.
W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem.
Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować.
Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.
Brzmią kusząco. Kochana wpraszam się na obiad ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam Elwirko na skrzydełka :)
UsuńCiekawe Danusiu, jeszcze takich nie miałam okazji jeść :-)
OdpowiedzUsuńWięc zapraszam do siebie na skrzydełka :)
UsuńBardzo apetyczne te skrzydełka! :)
OdpowiedzUsuńAle pyszny obiadek miałaś, super danie
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na nadziewane skrzydełka :)
OdpowiedzUsuń