Młoda kapusta z koperkiem
Uwielbiam taką kapustkę, jest prosta, szybka i bardzo smaczna.
Składniki :
kapusta młoda - 1 główka
kiełbasa cienka - 1/2 pętka
cebula - 1 szt
tłuszcz do smażenia
koperek - 1 pęczek
szczypiorek - 1 pęczek
ziele angielskie - 3 ziarna
listek laurowy - 2
sól i pieprz
gorąca woda - 1/2 szkl
Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów - 1 łyżka
Przygotowanie :
Kapustę obrać z zewnętrznych liści, przekroić na połowę, usuwając głąb i pokroić w paseczki.
Przełożyć kapustę do garnka, dodać ziele angielskie, liście, zalać wodą i dusić na wolnym ogniu.
Obraną cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty.
Szczypiorek i koperek opłukać, pokroić, przełożyć do garnka, gotować do miękkości kapusty.
Na samym końcu dodać przyprawy, wymieszać, chwilę poddusić.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Aleee mi smaka zrobilas :)))) Z przyjemnoscia zrobie jak tylko mloda kapuste dostane :))) Pozdrawiam Cieplutko :))
OdpowiedzUsuń