Takie pierożki możemy podawać do barszczyku czerwonego.
Lubię pierogi z wody, ale najlepsze są obsmażane.
Składniki :
Farsz:
mięso z rosołu - 500 g
cebula - 2 szt
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
Vegeta Natur do mięsa mielonego - 1 łyżeczka
Ciasto :
1/2 kg mąki
woda 1 i 1/2 szkl ciepłej wody
olej - 2 łyżki
sól szczypta
Przygotowanie:
Farsz:
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto:
Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej.
Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 25 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać, na każde kółko porcję farszu dobrze zlepiać i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch przez około 2-3 minuty.
Wybierać pierogi na talerze łyżką cedzakową, ostudzić.
Ostudzone pierogi smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Smacznego ?
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)