Zupa migdałowa
Jak co roku na wigilię w domu przygotowuję, barszcz czerwony z uszkami.
W tym roku na moim stole zagości taka smaczna zupa, która jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Polecam do tej zupy, pyszne migdały blanszowane.
Migdały blanszowane i rodzynki, możecie zakupić w sklepie internetowym Promienie Słońca
Składniki:
mleko - 0,5 l
miód - 1 łyżka
płatki migdałowe - 2 łyżki
masło - 1 łyżeczka
cynamon - 1 laska
sól - szczypta
Dodatkowo:
ryż - 100 g
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko.
Rodzynki zalać wrzącą wodą, odstawić.
Migdały zmiksować na gładką masę.
Do garnka wlać mleko, postawić na ogniu.
Następnie dodać masę migdałową, masło, laskę cynamonu, zagotować.
Wyjąć laskę cynamonu, dodać namoczone rodzynki.
Zupę doprawić solą i miodem.
Płatki migdałów podprażyć na patelni.
Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)