Polityka prywatności

wtorek, 21 grudnia 2021

Zupa migdałowa

                                                             Zupa migdałowa


Jak co roku na wigilię w domu przygotowuję, barszcz czerwony z uszkami.

W tym roku na moim stole zagości taka smaczna zupa, która jest prosta i szybka w przygotowaniu. 

Polecam do tej zupy, pyszne migdały blanszowane.

Migdały blanszowane i rodzynki, możecie zakupić w  sklepie internetowym Promienie Słońca

Składniki:

mleko - 0,5 l

miód - 1 łyżka

rodzynki - 2 łyżki

migdały blanszowane - 50 g

płatki migdałowe - 2 łyżki

masło - 1 łyżeczka

cynamon - 1 laska

sól - szczypta

Dodatkowo:

ryż - 100 g

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko.

Rodzynki zalać wrzącą wodą, odstawić.

Migdały zmiksować  na gładką masę.

Do garnka wlać mleko, postawić na ogniu.

Następnie dodać  masę migdałową, masło, laskę cynamonu, zagotować.

Wyjąć laskę cynamonu, dodać namoczone rodzynki.

Zupę doprawić solą i miodem.

Płatki migdałów podprażyć na patelni.

Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)