Polityka prywatności

poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Roladki rybne z kapustą

Roladki rybne z kapustą

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY  http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy









SKŁADNIKI:
filet panga -0,5 kg
kapusta kwaszona -1 garść
marchewka -1 szt
cebula -0,5 szt
jabłko -1 szt
sól i pieprz
olej
tłuszcz
przyprawa do ryb


PRZYGOTOWANIE:
Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa. 
Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę. 
Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. 
Cebulę obrać pokroić w kostkę.
 Wszystkie składniki połączyć z kapustą, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. 
Na każdym filecie rozłożyć kapustę, zwijać w rulony, spiąć wykałaczką. 
Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć roladki smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu kilka minut.

2 komentarze:

  1. Bardzo często korzystam z Pani przepisów, wszystko póki co wychodzi super! Gratuluje talentu i zazdroszcze pasji gotowania! A ciasta ma Pani wybitne! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)