Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
SKŁADNIKI:
filet panga -0,5 kg
kapusta kwaszona -1 garść
marchewka -1 szt
cebula -0,5 szt
jabłko -1 szt
sól i pieprz
olej
tłuszcz
przyprawa do ryb
PRZYGOTOWANIE:
Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa.
Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę.
Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę obrać pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki połączyć z kapustą, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozłożyć kapustę, zwijać w rulony, spiąć wykałaczką.
Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć roladki smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu kilka minut.
Bardzo często korzystam z Pani przepisów, wszystko póki co wychodzi super! Gratuluje talentu i zazdroszcze pasji gotowania! A ciasta ma Pani wybitne! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie i również pozdrawiam
Usuń