środa, 11 stycznia 2012
Piecyk: gotowanie z neoflam
Piecyk: gotowanie z neoflam: Coś z niczego-CHLEB W CIEŚCIE SKŁADNIKI: Chleb -2 duże kromki Jajka -2 szt Mąka -2 łyżki Sól Tłuszcz do smażenia. ETAP PRZY...
Piecyk: gotowanie z neoflam
Piecyk: gotowanie z neoflam: Sałatkowe inspiracje-KOSZYK Z SAŁATKĄ OWOCOWĄ SKŁADNIKI: arbuz 1 szt banan 3 szt mandarynki 4 szt rodzynki 100 g PRZYGOTOWANIE: Z ...
gotowanie z neoflam
Sałatkowe inspiracje-KOSZYK Z SAŁATKĄ OWOCOWĄ
SKŁADNIKI:
arbuz 1 szt
banan 3 szt
mandarynki 4 szt
rodzynki 100 g
PRZYGOTOWANIE:
Z arbuza wycinamy nożem koszyk. Połowę miąższu z arbuza kroimy w kostkę. Banany w półplasterki, mandarynki w kostkę, dodajemy rodzynki i to wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy sałatkę do koszyczka z arbuza.
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html
SKŁADNIKI:
arbuz 1 szt
banan 3 szt
mandarynki 4 szt
rodzynki 100 g
PRZYGOTOWANIE:
Z arbuza wycinamy nożem koszyk. Połowę miąższu z arbuza kroimy w kostkę. Banany w półplasterki, mandarynki w kostkę, dodajemy rodzynki i to wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy sałatkę do koszyczka z arbuza.
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html
gotowanie z neoflam
Coś z niczego-CHLEB W CIEŚCIE
SKŁADNIKI:
Chleb -2 duże kromki
Jajka -2 szt
Mąka -2 łyżki
Sól
Tłuszcz do smażenia.
ETAP PRZYGOTOWANIA:
Kromki chleba przekroić na pół.
Jajka roztrzepać widelcem, dodać mąkę i sól, dobrze wymieszać.
Maczać chleb w cieście i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html
gotowanie z neoflam
Domowa pierogarnia -
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI
0,5 kg mąka
1 szt jajko
1 szkl woda ciepła
2 łyżki olej
Sól
truskawki
cukier
Etapy przygotowania
CIASTO
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
NADZIENIE
Truskawki wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Gorące pierogi wyjmować na talerze, udekorować truskawkami
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html
Subskrybuj:
Posty
(
Atom
)