Pracuje w szkole jako kucharka, gotuje dla męża , córki i syna
Leczo z papryki i kiełbasy
SKŁADNIKI:
papryka czerwona - 3 szt
papryka żółta - 3 szt
cebula - 2 szt duże
pomidor - 2 szt duże
sól
pieprz
wegeta
papryka ostra do smaku
kiełbasa cienka - 450 g
tłuszcz do smażenia
listki bazylii do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić.
Paprykę umyć, przekroić, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w grubsze paski.
Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć cebulę, podsmażyć z wegetą.
Do garnka wlać odrobinę tłuszczu, dodać paprykę, dusić na wolnym ogniu.
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do papryki dodać kiełbasę, cebulę i pomidory, razem wszystko poddusić.
Doprawić do smaku.
Mniam :-) badzo lubię leczo :-) pyszne i pełne witamin :-)
OdpowiedzUsuń