wtorek, 29 kwietnia 2014
Galantyna wieprzowo-drobiowa
Galantyna z nową przyprawą do kurczaka Kamis, od razu smakuje lepiej.
Galantyna wieprzowo-drobiowa
SKŁADNIKI:
kurczak- 1 szt
mięso mielone wieprzowe -0,5 kg
pieczarki -300 g
cebula -1 szt
jajka - 2 szt
sól i pieprz
tłuszcz
przyprawa do kurczaka Kamis
Przygotowanie
Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi
udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze.
Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki.
Farsz
Pieczarki opłukać, pokroić w półplastry, udusić na tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć.
Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę.
Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać.
Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka, włożyć do siatki.
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia.
Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)