Roladki z tortilli z szynką i warzywami
http://ambition.pl
Roladki z tortilli to szybka i efektowna przekąska na każdą okazję.
W moim domu na każdej imprezce lub święta zawsze na stole goszczą takie roladki.
Składniki:
Placki tortilli na 4 szt
olej - 1 łyżka
mąka - 7,5 łyżek szczubych
sól - szczypta
woda wrząca - 0,5 szkl
Dodatkowo :
kremowy serek z czosnkiem ( 200 g )
szynka - 12 plastrów
ser żółty - 12 plastrów
sałata - 4 dużych liści
ogórek świeży - 0,5 szt
papryka konserwowa czerwona -4 strąki
papryka konserwowa żółta - 4 strąki
PRZYGOTOWANIE:
Placki tortilli:
Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wymieszać.
Następnie zalać mąkę wrzącą wodą, dodać olej, wymieszać.
Zagnieść ciasto, wyrabiać przez około 3 minuty, następnie ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.
Ciasto na placki podzielić na 4 części.
Z każdej części zrobić kulę, którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko.
Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony.
Każdy placek, posmarować serkiem, na serku układać plastry szynki, sera, sałaty i słupki papryki i ogórka, każdą warstwę cienko posmarować serkiem.
Zwinąć tortillę ściśle w rulon, zawinąć ciasno w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 2 godziny.
Następnie pokroić w 1-2 cm plastry.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Uwielbiam takie jedzonko
OdpowiedzUsuńSmaczny i prosty pomysł na dobre jedzonko :-)
OdpowiedzUsuń