Bardzo smaczna i szybka przekąska na każdą okoliczność.
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Składniki:
ciasto francuskie - 1 opak (300 g )
łosoś wędzony - 1opak ( 100g )
1 - jajko
pieprz
Przygotowanie:
Jajko roztrzepać widelcem.
Ciasto wyjąć wcześniej z lodówki.
Rozwinąć ciasto na desce lekko wałkiem rozwałkować.
Ułożyć na samym brzegu ciasta kawałki łososia, posypać pieprzem.
Zwinąć w roladę zostawiając koniec ciasta.
Posmarować koniec ciasta roztrzepanym jajkiem zwinąć roladę.
Następnie całą roladę posmarować jajkiem i pokroić w plastry na jednakową grubość.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem ułożyć na papierze roladki.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C. do zrumienienia roladek.
Podawać z sosem czosnkowym.
Pyszne są takie roladki.
OdpowiedzUsuńTo prawda.
Usuń