Przepyszne ciasto na każdą okazję
Ciasto 3 Bit
SKŁADNIKI:
śmietanka36% -0,5 l
herbatniki petit 1 duża paczka podwójna
herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza
masło ekstra -2/3 kostki
masa krówka -1 puszka (510 g)
mleko -0,5 litra i 2 łyżki
bita śmietana w proszku -2 opak
budynie śmietankowe z cukrem -2 opak
czekolada ciemna na polewę -1 szt
PRZYGOTOWANIE:
Na dużej blasze układamy warstwę herbatników.
Na herbatniki wykładamy masę krówkową.
Przykrywamy herbatnikami.
Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka.
Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem.
Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną.
Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami.
Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka.
Gotową polewą polać herbatniki.
Schłodzić w lodówce.
Na herbatniki wykładamy masę krówkową.
Przykrywamy herbatnikami.
Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka.
Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem.
Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną.
Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami.
Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka.
Gotową polewą polać herbatniki.
Schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)