Deser z galaretką
SKŁADNIKI:
śnieżka -1 szt
mleko -2 szkl
ananasy -0,5 puszki
galaretka wiśniowa -1 opak
galaretka niebieska -1 opak
posypka czekoladowa
PRZYGOTOWANIE:
Śnieżkę wsypać do wyższego pojemnika, wlać schłodzone mleko, ubijać 5 minut.
Ananasy odlać, osączyć, pokroić w kostkę.
Galaretkę wiśniową i niebieską, rozpuścić każdą w 400 ml gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Następnie galaretki pokroić w grubą kostkę.
Do pucharków nakładamy pokrojonego ananasa, bitą śmietanę, obie galaretki.
Wierzch deseru dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy posypką czekoladową.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia deseru.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)