Kotlety mielone z brokułami
mięso mielone wieprzowe -0,5 kg
jajko -1 szt
bułka czerstwa -1 szt
cebula 1 szt mała
tłuszcz
sól i pieprz
różyczki brokuła -6 szt
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Brokuły ugotować w osolonej wodzie,odcedzić. Cebulę obrać,zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać cebulę, jajko,sól i pieprz. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć,dodać do masy mięsnej,dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety,lekko spłaszczyć,na środku każdego kotleta,położyć różyczkę brokuła,zlepić kotlety,obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)