Strogonow z papryką i pieczarkami
SKŁADNIKI:
1 kg polędwica wołowa
sól
1,5 l woda
1 łyżka mąka
1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy
1 słoik mały papryka marynowana
5 szt ogórek kiszony
4 szt cebula
1/2 kg pieczarki
pieprz
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Polędwicę kroimy w grubsze paski. Pieczarki umyć osączyć,pokroić w paseczki. Następnie paprykę,ogórki i cebulę pokroić w paski. Na patelnię wyłożyć mięso,podsmażyć na tłuszczu,przełożyć mięso do rondla,podlać wodą,dusić. Warzywa również podsmażamy na tłuszczu,dodajemy do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu zaprawiamy mąką.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)