Testowanie śmietanki czekoladowej
Składniki:
śmietanka czekoladowa - 750 ml
żelatyna -2 łyżki
biszkopty okrągłe - 1 paczka
maliny - 1 pojemniczek
galaretka truskawkowa - 4 opak
woda gotowana do galaretek - 1,5 litra
listki mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do śmietanki czekoladowej miksując na najwyższych obrotach.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia
Biszkopty ułożyć na dno tortownicy, wylać śmietankę czekoladową, odstawić do stężenia.
Następnie wylać połowę galaretki, zastudzić.
Na galaretce ułożyć umyte i osączone maliny, udekorować listkami mięty.
Zalać pozostałą galaretką, schłodzić w lodówce.
śmietana czekoladowa a to dla mnie nowość:) przypomina mi letnie torty z świeżymi owocami:) pycha:d
OdpowiedzUsuńNie ma to ja ciasto z świeżymi owocami PYCHA!
OdpowiedzUsuńZ niecierpliwością czekam na nowe posty :) :) :)