niedziela, 7 września 2014
Kostki w polewie czekoladowej i kokosie
Kostki w polewie czekoladowej i kokosie
SKŁADNIKI:
CIASTO
100 g masło,
3 łyżki miód,
3 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szkl cukier,
2 i 1/2 szkl mąka,
1 opak gotowa polewa,
400 g wiórki kokosowe
PRZYGOTOWANIE:
CIASTO
Mąkę wysypać do miski, dodać masło miód, proszek do pieczenia i cukier, zagnieść ciasto.
Brytfannę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem. Ciasto wyłożyć do brytfanny, włożyć do piekarnika, piec w 180 stop. przez około 40 minut.
Upieczone ciasto kroimy na kawałki, zanurzamy kawałki ciasta w rozpuszczonej polewie czekoladowej i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Odstawiamy kokoski do lodówki do schłodzenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Ojoj ale to musi być pyszne, zapisuje sobie przepis. Dzięki Danusiu :-)
OdpowiedzUsuń