niedziela, 7 września 2014

Kostki w polewie czekoladowej i kokosie


Kostki w polewie czekoladowej i kokosie









SKŁADNIKI:
CIASTO
100 g masło,
3 łyżki miód,
3 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szkl cukier,
2 i 1/2 szkl mąka,
1 opak gotowa polewa,
400 g wiórki kokosowe
PRZYGOTOWANIE:
CIASTO 
Mąkę wysypać do miski, dodać masło miód, proszek do pieczenia i cukier, zagnieść ciasto.  
Brytfannę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem.  Ciasto wyłożyć do brytfanny, włożyć do piekarnika, piec w 180 stop. przez około 40 minut. 
 Upieczone ciasto kroimy na kawałki, zanurzamy kawałki ciasta w rozpuszczonej polewie czekoladowej i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
 Odstawiamy kokoski do lodówki do schłodzenia.

1 komentarz :

  1. Ojoj ale to musi być pyszne, zapisuje sobie przepis. Dzięki Danusiu :-)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)