Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.
Polecam ich produkty, z czystym sumieniem.
A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów
Zapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex
Zapiekanka rybna
SKŁADNIKI:
filet panga - 1,30 kg
pieczarki - 1,20 kg
włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX
wegeta
przyprawa do ryb
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
ser żółty - 200 g
keczup
Panierka:
jajka - 3 szt
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem.
Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz.
Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem.
Rybę panierować w jajku, bułce tartej.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody.
Doprawić do smaku pieczarki wegetą.
Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu.
Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone.
Następna warstwa to pieczarki.
Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby.
Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop.
Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut.
Smacznego:)
świetny post :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Dziękuję
UsuńDanusiu fajny pomysł na zapiekankę :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł Danusiu, z rybą jeszcze nie robiłam :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na zapiekankę :)
OdpowiedzUsuńA co to takie czerwone na talerzu jak wątróbka-ryba?
OdpowiedzUsuńkeczup
UsuńPieczarki umyc ?
OdpowiedzUsuńTak pieczarki wrzucić do zimnej wody i umyć, czy opłukać:)
UsuńPieczarki umyc ?
OdpowiedzUsuńPieczarki umyc ?
OdpowiedzUsuń