Smaczna rybka w warzywach
Ryba w warzywach
SKŁADNIKI:
0,5 kg mrożone filety z morszczuka
2 jajka
sól i pieprz
mąka
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
2 cebule
tłuszcz do smażenia
1 puszka groszku konserwowanego
PRZYGOTOWANIE:
Filety na noc wyjąć z zamrażalki, by się rozmroziły. Następnie pokroić morszczuka na większe kawałki. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do uduszonej cebulki dodać paprykę, poddusić chwilę razem. Na końcu dodać odlany i osączony groszek z puszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco.
Ale pysznie wygląda :-) nie jadłam jeszcze takiego dania :-) z chęcią takie zrobię Danusiu :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda !!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryby i warzywka, połaczenie jak dla mnie idealne, mniam
OdpowiedzUsuńFabulous, what a web site it is! This blog gives useful data to us,
OdpowiedzUsuńkeep it up.