Dziś postanowiłam przygotować gofry z moim ulubionym sosem adwokatowym, a dodam że bardzo lubię gofry i zamiast samej mąki , dodałam migdały i olej.
Gofry z tymi produktami wyszły pyszne i bardzo chrupiące.
Gofry z migdałami i olejem
Składniki :
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szkl migdały tarte
2- jajka
2- szkl mleka
1- łyżeczka proszku do pieczenia
6- łyżek oleju Rapso
szczypta soli
1- łyżka cukru
sos adwokatowy
Przygotowanie :
Oddzielić żółtka od białek.
Do miski wsypać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i tartymi migdałami.
Następnie dodać do mąki mleko, olej, sól i żółtka jaj i cukier.
Zmiksować dokładnie składniki.
Białka jaj ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do ciasta.
Wysmarować tłuszczem gofrownicę, nakładać ciasto łyżką do rozgrzanej gofrownicy.
Piec na złoty kolor.
Gofry podawać z sosem adwokatowym.
Zapraszam również na stronę Świadome Odżywianie .
Pysznie u Ciebie. Moi synowie uwielbiaja gofry
OdpowiedzUsuńU mnie też uwielbiają gofry:)
UsuńPyszne gofry :)
OdpowiedzUsuńGOFRY MUSIAŁY ORYGINALNIE SMAKOWAĆ.
OdpowiedzUsuńJoasiu były przepyszne :)
Usuńmmmmmm, pychota :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty - chyba będę musiała przeprosić się z moją gofrownicą
OdpowiedzUsuń